• Standaard

Schouderklachten

Acupunctuur kan goed ingezet worden bij uw pijnklachten rond het schoudergewricht. Het herstelt de bloedcirculatie in de nabijgelegen spieren en neemt uw pijn weg. 

Diagnose en schouderklachten

Bij het stellen van de diagnose van uw schouderklachten is bij u meestal gekeken naar artrose, artritis, kapselverkleving, slijmbeursontsteking, peesontsteking, frozen shoulder, carpaaltunnel en andere mogelijke diagnoses. Tachtig procent van alle schouderklachten wordt echter veroorzaakt door pijnpunten in vier belangrijke spieren rond het schoudergewricht. Deze pijnpunten veroorzaken klachten als: 

 • pijn in de schouder
 • minder beweeglijkheid van de arm
 • kraken of vastzitten van het schoudergewricht

Schoudergewricht en pijnpunten of triggerpoints

De spieren in het schoudergewricht zijn gevoelig voor spanningen en overbelasting omdat de schouder veel gebruikt wordt. De hierboven genoemde pijnpunten of triggerpoints ontstaan vaak door overbelasting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een val die u opgevangen heeft met de armen, herhalende beweging of eenzijdig bewegen, niet efficiënt bewegen door bijvoorbeeld een scheve houding of beperking, verkeerde (auto)stoelen, slecht slapen, enzovoorts. 

Pijnpunten in een spier zijn in feite lokale punten waar (op micro-niveau) de bloedcirculatie wordt afgeklemd door teveel spanning in de spier. Zonder goede bloedcirculatie kan het weefsel niet herstellen en blijft de klacht aanwezig of breidt zich uit. De spier zal verzwakt raken en er is te weinig energie in de spier waardoor uw klachten ontstaan. 

Behandeling

Mijn behandeling is er op gericht om de aanwezige pijnpunten te behandelen met behulp van acupunctuur, dryneedling en/of diepe weefselmassage. Ik prik de triggerpoints/pijnpunten met acupunctuurnaalden en masseer de pijnpunten. Hierdoor komt de lokale bloedcirculatie weer op gang, kan het weefsel herstellen en zullen uw pijnklachten verminderen of ophouden. Bij een nacontrole kan ik kijken of het lokale bindweefsel op de rug beter oppakbaar is. 

Triggerpoints reageren niet op behandeling met warmte of koude. Ook ontspanningsoefeningen werken niet, waardoor een lokale behandeling meestal het beste resultaat geeft. 

Afspraak of contact

Heeft u schouderklachten of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op.

 • Over mij

  Over mij

  Mijn naam is Arjan Lehman de Lehnsfeld. Ik ben acupuncturist en praktiserend lid NVA sinds 1990. Na mijn opleiding tot....

  Lees meer
 • Specialisaties

  Specialisaties

  Acupunctuur Castricum is een resultaat gerichte praktijk. Steeds meer mensen maken succesvol gebruik van....

  Lees meer
 • Vind uw klacht

  Vind uw klacht

  Acupunctuur is voor veel aandoeningen een geschikte therapie. Acupunctuur kan deze klachten verhelpen....

  Lees meer
 • Acupunctuur

  Acupunctuur

  Acupunctuur bestaat uit het prikken (punctuur) van een naald (acus) in en door de huid op specifieke plaatsen....

  Lees meer
 • Tarief en vergoeding

  Tarief en vergoeding

  Veel zorgverzekeraars vergoeden acupunctuurbehandelingen...

  Lees meer
 • Zeer werkzaam bij pijnklachten

  Zeer werkzaam bij pijnklachten

  Pijnvermindering via acupunctuur is bewezen. Het prikken van acupunctuurpunten werkt op moleculair niveau....

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.