• Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur bestaat uit het prikken (punctuur) van een naald (acus) in en door de huid op specifieke plaatsen (acupunctuurpunten), waarna in het lichaam verschillende biologische reacties ontstaan, die meetbaar zijn. Meten is weten. Het effect van acupunctuur komt tot stand door het reguleren van het zenuwstelsel. Dus acupunctuur helpt bij het activeren van pijnstillende stoffen, zoals endorfines en cellen van het immuunsysteem, in bepaalde delen van het lichaam. Ook hebben studies laten zien dat acupunctuur stoffen in de hersenen kan beinvloeden, door het veranderen van de concentratie van neurotransmitters en neurohormonen. Hiermee worden delen van het centraal zenuwstelsel  beinvloed, die te maken hebben met gevoel en automatische lichaamfuncties, zoals immuunreacties, bloeddruk, bloeddoorstroming en lichaamstemperatuur. We kunnen nu wel zeggen dat we weten door meten dat acupunctuur zinvol is. Klinisch onderzoek ondersteunt de veiligheid en de effectiviteit van acupunctuur. Kosteneffectiviteitsonderzoek laat bovendien zien dat acupunctuur zinvol is en kostenbesparing kan opleveren.

Acupunctuur verdient het om serieus genomen te worden, net zoals alle andere vormen van reguliere geneeskunde. Geintegreerde geneeskunde zal een nieuwe vorm van geneeskunde worden, die het beste uit de reguliere en de alternatieve geneeskunde in zich op gaat nemen. Acupunctuur zal daar absoluut een onderdeel van zijn.

 • Over mij

  Over mij

  Mijn naam is Arjan Lehman de Lehnsfeld. Ik ben acupuncturist en praktiserend lid NVA sinds 1990. Na mijn opleiding tot....

  Lees meer
 • Specialisaties

  Specialisaties

  Acupunctuur Castricum is een resultaat gerichte praktijk. Steeds meer mensen maken succesvol gebruik van....

  Lees meer
 • Vind uw klacht

  Vind uw klacht

  Acupunctuur is voor veel aandoeningen een geschikte therapie. Acupunctuur kan deze klachten verhelpen....

  Lees meer
 • Tarief en vergoeding

  Tarief en vergoeding

  Veel zorgverzekeraars vergoeden acupunctuurbehandelingen...

  Lees meer
 • Zeer werkzaam bij pijnklachten

  Zeer werkzaam bij pijnklachten

  Pijnvermindering via acupunctuur is bewezen. Het prikken van acupunctuurpunten werkt op moleculair niveau....

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.