• Standaard

Over mij

Mijn naam is Arjan Lehman de Lehnsfeld. Ik ben acupuncturist en praktiserend lid NVA sinds 1990. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut in 1983 ben ik in 1986 begonnen met de 4 jarige opleiding tot acupuncturist en deze heb ik in 1990 afgerond.

Acupunctuur is al 25 eeuwen oud. Voor veel mensen is het een oude Chinese geneeswijze, waar zij weinig van af weten, maar degenen, die door acupunctuur van hun migraine, slapeloosheid of chronische rugpijn af komen, dwepen met acupunctuur. Ik heb sinds 1990 een eigen praktijk in Castricum. Ik ben pas tevreden als ik mensen van hun klachten afhelp.

De belangstelling voor de van oorsprong Chinese acupunctuur is in de westerse wereld sinds het einde van de jaren zestig snel groeiende. Ik ben praktiserend lid van de NVA. Deze vereniging staat garant voor goede, betrouwbare acupuncturisten, die naast een westerse opleiding op (para)medisch gebied ook een degelijke opleiding in de acupunctuur hebben gevolgd.

Nascholing is daarbij verplicht. De kosten voor consulten bij NVA-leden worden vergoed door de zorgverzekeraar via het aanvullende pakket. Men heeft geen verwijsbrief nodig, maar ik ben voorstander van samenwerking met artsen met begrip voor en aanvulling van elkaar.

Behalve in mijn eigen praktijk in Castricum werk ik als lid van de maatschap Fysioplus te Amsterdam als acupuncturist en fysiotherapeut en oedeemtherapeut.

Behandelplan

Ik werk resultaatgericht en ik wil graag mensen van hun klachten afhelpen. Als zij voor het eerst met een klacht bij mij komen, houd ik eerst een anamnese (uitgebreid vraaggesprek). Ik probeer door mijn gerichte vragen aan de weet te komen welke factoren een rol kunnen spelen. Ook voel ik altijd de pols, daardoor kom ik te weten hoe het staat met de mate van energie en de conditie van het autonome zenuwstelsel. Verder doe ik een functieonderzoek en maak ik mijn behandelplan. Pijn is altijd een stagnatieklacht en een ophoping van energie waar een tekort aan energie aan vooraf gaat. Zo kan je weerstand verlaagd zijn en ben je vatbaar en te blesseren. Mensen die hard werken en constant op hun tenen lopen, hebben vaak pijn in hun nek en schouders. Vanuit de nek gaan veel prikkels naar de schouders, armen en rug. Bij klachten ga ik in principe langs de hele wervelkolom en voel ter hoogte van elk wervelsegment hoe het onderhuidse bindweefsel aanvoelt: hard, zacht, verdikt of gespannen door teveel prikkels. Als het bindweefsel niet op te pakken is, duidt dit op overprikkeling binnen het zenuwstelsel. En dat herstel ik dan.

Energiehuishouding

Acus betekent ‘naald’ en punctura betekent ‘prikken’. Als acupuncturist behandel je iemand door dunne naaldjes op bepaalde punten in het onderhuidse bindweefsel te steken. Deze acupunctuurpunten hebben een relatie met het zenuwstelsel en hebben invloed op de energiehuishouding in het lichaam. De behandeling is erop gericht de verstoorde energiehuishouding weer in balans te brengen. Je zet iets in beweging en heft de stagnatie op. De meeste klachten komen vanuit het houdings- en bewegingsapparaat. Zo hebben mensen onder andere last van hun rug, schouders, knieën of enkels.

Ik wil niet alleen behandelen, maar ook mensen adviseren. Ik probeer hen inzicht te geven in hun eigen klachten en leer hen bewust te luisteren naar signalen vanuit hun lichaam.

Het lichaam liegt nooit

Een mens bestaat niet uit losse onderdelen, alles staat in het lichaam met elkaar in verband. Bovendien geef ik tijdens de behandeling allerlei informatie, onder andere op het gebied van bewegen en voeding.

Tijd voor een consult

Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie zijn er meer dan vijftig aandoeningen, waarbij acupunctuur met succes kan helpen. Zelf heb ik veel resultaat en ervaring bij hoofdpijn, migraine, overactieve blaas, nachtelijk urineverlies, artrose, rugpijn, nek/schouderpijn, frozen shoulder, overgangsklachten, misselijkheid/zwangerschapsmisselijkheid, tenniselleboog, rsi, hooikoorts, dystrofie, slapeloosheid, voorhoofdsholteontsteking en vermoeidheid.

Ik neem tijd voor een consult, werk resultaatgericht en zal mijn uiterste best doen. Steeds meer mensen kiezen voor acupunctuur. Ik ben voorstander van integratie van acupunctuur in de reguliere zorg. Acupunctuur is volwassen geworden en verdient het om serieus genomen te worden, net zoals alle andere vormen van reguliere geneeskunde. Geïntegreerde geneeskunde zal een nieuwe, geïnspireerde vorm van geneeskunde worden, die het beste uit de reguliere en de alternatieve geneeskunde in zich op gaat nemen. Acupunctuur zal daar een onderdeel van zijn.

 • Specialisaties

  Specialisaties

  Acupunctuur Castricum is een resultaat gerichte praktijk. Steeds meer mensen maken succesvol gebruik van....

  Lees meer
 • Vind uw klacht

  Vind uw klacht

  Acupunctuur is voor veel aandoeningen een geschikte therapie. Acupunctuur kan deze klachten verhelpen....

  Lees meer
 • Acupunctuur

  Acupunctuur

  Acupunctuur bestaat uit het prikken (punctuur) van een naald (acus) in en door de huid op specifieke plaatsen....

  Lees meer
 • Tarief en vergoeding

  Tarief en vergoeding

  Veel zorgverzekeraars vergoeden acupunctuurbehandelingen...

  Lees meer
 • Zeer werkzaam bij pijnklachten

  Zeer werkzaam bij pijnklachten

  Pijnvermindering via acupunctuur is bewezen. Het prikken van acupunctuurpunten werkt op moleculair niveau....

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.